Nie jesteś zalogowany na forum.
Pan Jezus oddał życie za grzesznych ludzi. Za wszystkich, czy nie za wszystkich? Oto wersety potwierdzające obie wersje.
Mateusza 26:27,28„Następnie [Pan Jezus] wziął kielich i odmówiwszy dziękczynienie, dał im, mówiąc: ‘Pijcie z niego wszyscy, bo to jest moja Krew Przymierza, która za wielu będzie wylana na odpuszczenie grzechów’”
Marka 14:24 „Podobnie czytamy u św. Marka: ‘I rzekł do nich: ‘To jest moja Krew Przymierza, która za wielu będzie wylana’
Jana 1:29„Nazajutrz [Jan Chrzciciel] zobaczył Jezusa, nadchodzącego ku niemu, i rzekł: ‘Oto Baranek Boży, który gładzi grzech świata’” .
Jana 12:32 „[Pan Jezus odpowiedział:] ‘A Ja, gdy zostanę nad ziemię wywyższony, przyciągnę wszystkich do siebie’” .
1 Jana 4:14 „My także widzieliśmy i świadczymy, że Ojciec zesłał Syna jako Zbawiciela świata” .
1 Jana 2:2 „On bowiem [Jezus Chrystus] jest ofiarą przebłagalną za nasze grzechy, i nie tylko nasze, lecz również za grzechy całego świata” .
2 Kor 5:14-1 5„Albowiem miłość Chrystusa przynagla nas, pomnych na to, że skoro Jeden umarł za wszystkich, to wszyscy pomarli. A właśnie za wszystkich umarł Chrystus po to, aby ci, co żyją, już nie żyli dla siebie, lecz dla Tego, który za nich umarł i zmartwychwstał” .
1 Tym 2:6„[Jezus Chrystus], który wydał siebie samego na okup za wszystkich jako świadectwo we właściwym czasie”
Tytusa 2:11„Ukazała się bowiem łaska Boga, która niesie zbawienie wszystkim ludziom” .
Skoro Pan Jezus umarł za nasze grzechy musimy skorzystać z okazji i zrobić wszystko by w dniu sądu
zasłużyć na Królestwo Boże.
Skoro Pan Jezus umarł za nasze grzechy musimy skorzystać z okazji i zrobić wszystko by w dniu sądu
zasłużyć na Królestwo Boże.
Zibi, masz w 100% rację.
[ Wygenerowano w 0.011 sekund, wykonano 10 zapytań - Pamięć użyta: 601.34 kB (Maksimum: 669.41 kB) ]